Владимир Зографски с обещаващ старт на олимпийския сезон, зае 12-о място в Лилехамер

Владимир Зографски стартира силно олимпийския сезон, като зае 12-о място в Лилехамер. Той направи скокове от 135 и 125 метра, събирайки 292,1 точки. Австрийците окупираха подиума, а Зографски ще търси по-добър резултат във втория старт.

Владимир Зографски с обещаващ старт на олимпийския сезон, зае 12-о място в Лилехамер

Владимир Зографски Снимка: БФСки

Време за четене: 2 мин. 23 ноември 2025

Най-добрият български ски скачач Владимир Зографски започна силно олимпийския сезон. Той зае 12-о място в първия старт на Световната купа в Лилехамер, Норвегия. Този резултат е важна стъпка за българския спорт.

Зографски демонстрира отлична форма. Той направи скокове от 135 и 125 метра. С общ сбор от 292,1 точки, той остана само на 2,4 точки от Топ 10. Това показва неговата конкурентоспособност на световната сцена.

Българският състезател преодоля квалификацията с девети резултат. Той постигна 123 метра и събра 134.4 точки. Този ранен успех подчертава неговата стабилност и готовност за сезона. Зографски спечели 22 точки за Световната купа. Това го поставя сред водещите имена още в началото на състезанията.

Австрийските състезатели доминираха на подиума. Даниел Чофениг спечели победата. След него се наредиха Ян Хьорл и Щефан Крафт. Тези трима състезатели оглавиха и временното класиране за Световната купа.

Българската федерация по ски изрази задоволство от представянето на Зографски. Те определиха резултата като „обещаващ старт за олимпийския сезон“. Експерти отбелязват, че Зографски е показал хладнокръвие във финалния кръг. Това е ключово за успеха му в тежки условия.

Предстои втори старт от Световната купа в Лилехамер. Той ще се проведе утре, неделя. Владимир Зографски ще се опита да подобри резултата си. Той ще се бори за по-висока позиция в класирането. Подобни успехи са важни за българските ски скокове, както и предишни постижения като 13-то място в Хинценбах, които можете да прочетете в свързана статия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *