Неустоима Чийз Торта с Праскови: Рецептата на Виолета Василева
Представяме ви неустоима рецепта за чийз торта с праскови, изпратена от Виолета Василева, част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Тази десертна наслада съчетава хрупкава основа от вафли и бисквити, нежен крем от маскарпоне и заквасена сметана, и ароматни праскови. Пригответе лесно и бързо тази вкусна торта, която ще стегне в хладилника за два часа и ще бъде перфектна за всякакви поводи.

Представяме ви една изкушаваща рецепта за чийз торта с праскови, изпратена от Виолета Василева, която обещава да донесе истинско удоволствие на сетивата. Тази десертна наслада е част от рубриката ГАСТРОГУРУ, където всеки кулинарен ентусиаст може да сподели своите тайни и да спечели 20 лева, представяйки своя кулинарен шедьовър.
Чийз тортата на Виолета Василева е комбинация от вкусове и текстури, която я прави идеално допълнение към всяка трапеза, особено през топлите месеци, когато прасковите са в своя пик.
Необходими продукти:
- За основата: пакет малки вафли (с вкус по желание), 2-3 с.л. прясно мляко
- За втората основа: около 20 какаови бисквити, течен шоколад за слепване
- За крема: 250 г маскарпоне, 300 г заквасена сметана, 5-6 с.л. пудра захар (по ваш вкус на сладост), 1 пакетче желатин, около 10 праскови
Начин на приготвяне:
- Натрошете вафлите (ръчно или в блендер) и ги смесете с прясното мляко, докато получите споена смес, която не е ронлива. Разпределете тази смес във форма с падащо дъно и притиснете леко, за да оформите първата основа.
- Подредете върху вафлената основа какаовите бисквити, като ги слепите с течен шоколад. По желание можете за кратко да потопите слепените бисквити в прясно мляко, преди да ги поставите.
- В отделна купа смесете маскарпонето, заквасената сметана и пудрата захар. Разбъркайте с миксер до получаването на пухкав и гладък крем.
- Разтворете пакетчето желатин в 100 мл студена вода и оставете да набъбне. След това го разтопете за кратко в микровълнова фурна и го прибавете към крема, като разбърквате отново с миксера.
- Измийте и нарежете няколко праскови на малки парчета. Добавете ги към крема и разбъркайте внимателно с лъжица.
- Разпределете крема върху бисквитите, загладете повърхността и приберете тортата в хладилник за поне 2 часа, за да стегне добре.
- Преди поднасяне, украсете тортата с парчета от свежи праскови и листа от мента за атрактивен вид и допълнителен аромат.
С тази рецепта Виолета Василева демонстрира, че с малко въображение и любов към готвенето, всеки може да създаде истинско кулинарно изкушение.
Вашата любима рецепта също може да ви донесе 20 лева и да ви направи част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Снимайте как готвите и изпращайте своите рецепти на адрес [email protected].
За въпроси и повече информация, моля, обадете се на тел. 942 25 31.