Матьо Шаруа: Френският господар на вкуса представя ексклузивен спектакъл в ресторант ADOR
Френският майстор-готвач Матьо Шаруа, главен готвач на InterContinental Lyon и ученик на мишленови титани, пристига в София за единствена вечер. На 21 ноември 2025 г. той ще представи специално авторско меню в ресторант ADOR на InterContinental Sofia, съчетано с премиум вина и музикално изпълнение на Жаклин Таракчи.
Гастрономията се превръща във висше изкуство, когато един от най-виртуозните френски готвачи гостува в София. Ресторант ADOR, разположен в сърцето на InterContinental Sofia, се готви за най-ексклузивното кулинарно събитие на сезона. Маркирайте календарите си, защото кулинарният спектакъл ще се проведе само на 21 ноември 2025 г.
От Франция пристига шеф Матьо Шаруа, известен като френския господар на вкуса и главен готвач на InterContinental Lyon. Той ще дирижира кухнята на емблематичния столичен ресторант, превръщайки всяко ястие в сцена, а вечерта – в истинско гастрономично преживяване.
Шаруа носи със себе си виртуозност, шлифована до съвършенство. В кариерата си той е работил с мишленови титани като Мишел Труагро и Яник Алено. Вдъхновен от сезонните продукти и финеса на класическата френска гастрономия, той ще представи специално авторско меню, което обещава да бъде чиста поезия за сетивата.
Вечерта стартира с финия звън на чаши, пълни с шампанско Henriot Brut Souverain, докато гостите се наслаждават на гледката към златните кубета на „Св. Александър Невски“ и вечните жълти павета. Ресторант ADOR, разположен в най-престижната точка на града, наскоро обнови интериора си, като новата тераса подчертава естествени материали и светли тонове, добавяйки към елегантната атмосфера.
Кулинарното пътешествие включва емблематични френски деликатеси. Менюто включва велуте с трюфел, дръзко фоа гра, миди Сен Жак, окъпани в пушено масло, и агнешка плешка със сос от какао. Всяко ястие е перфектно съчетано с избрани вина: фоа гра – с ароматен Hugel Gewürztraminer Estate, мидите Сен Жак – с минерално Louis Michel & Fils Chablis, а кулминацията с агнешкото – с дълбокия Delas Saint-Joseph “François de Tournon”.
За да бъде преживяването пълно, елегантната вечеря ще бъде допълнена от музикален фон. Музикален фон ще осигури Жаклин Таракчи – победител в „Гласът на България“, чийто кадифен тембър ще изпълни ресторант ADOR. Събитието не е просто вечеря, а истински кулинарен спектакъл, обединяващ висшето изкуство на вкуса и музиката в сърцето на София.
